Suunnittelulehti
Suunnittelulehti
Jalkakäytävien Energinen Aktivointi

Solar Skywalks

Jalkakäytävien Energinen Aktivointi Maailman metropoleissa - kuten Pekingissä - on suuri joukko käytäviä, jotka kulkevat vilkkaan liikenteen valtimoita. Ne ovat usein houkuttelemattomia, heikentäen kaupunkien kokonaisvaikutelmaa. Suunnittelijoiden ajatus jalkakäytävien verhoilusta esteettisinä, energiaa tuottavilla PV-moduuleilla ja muuntamisesta niistä houkutteleviksi kaupunkikohdiksi ei ole vain kestävä, vaan luo myös veistoksellisen monimuotoisuuden, josta tulee kaupunkimaiseman silmänpuoleinen. E-auton tai E-pyörän latausasemat jalkakäytävien alla hyödyntävät aurinkoenergiaa suoraan paikan päällä.

Kampaamo

Vibrant

Kampaamo Tallentaen kasvitieteellisen kuvan olemusta, taivaan puutarha luotiin koko käytävälle, toivottaa heti tervetulleiksi vieraat kylpemään, siirtymään syrjään väkijoukosta ja ottamaan heidät sisäänkäynniltä. Kauhoittuen edelleen avaruuteen, kapetettu asettelu ulottuu ylöspäin yksityiskohtaisilla kultaisilla kosketusnäytöillä. Kasvitieteelliset metaforit ilmenevät edelleen elinvoimaisella tavalla koko huoneessa, korvaten kaduilta tulevan hälinämelun, ja tästä tulee salainen puutarha.

Yksityinen Asuinpaikka

City Point

Yksityinen Asuinpaikka Suunnittelija haki inspiraatiota kaupunkimaisemasta. Hektisen kaupunkitilan maisemia laajennettiin siten asumispinta-alalle, jolle oli ominaista metropolitan teema. Tummat värit korostettiin valolla loistavien visuaalisten tehosteiden ja ilmapiirin luomiseksi. Hyväksymällä mosaiikki, maalauksia ja digitaalisia vedoksia korkeakerrostaloilla, sisätiloihin saatiin vaikutelma modernista kaupungista. Suunnittelija panosti paljon aluesuunnitteluun ja keskittyi erityisesti toiminnallisuuteen. Tuloksena oli tyylikäs ja ylellinen koti, joka oli riittävän tilava palvelemaan 7 henkilöä.

Atrium

Sberbank Headquarters

Atrium Sveitsiläinen arkkitehtitoimisto Evolution Design on yhteistyössä venäläisen arkkitehtostudion T + T arkkitehtien kanssa suunnitellut tilavan monitoimisen atriumin Sberbankin uudelle pääkonttorille Moskovaan. Päivänvalossa tulvaan atriumissa on monipuolisia työtiloja ja kahvila, jonka sisäpihan keskipisteenä on keskeytetty timantinmuotoinen kokoushuone. Peiliheijastukset, lasitettu sisäjulkisivu ja kasvien käyttö lisäävät avaruuden ja jatkuvuuden tunnetta.

Toimistosuunnittelu

Puls

Toimistosuunnittelu Saksalainen suunnitteluyritys Puls muutti uusiin tiloihin ja käytti tätä mahdollisuutta uuden yhteistyökulttuurin visualisointiin ja stimulointiin yrityksen sisällä. Uusi toimistosuunnittelu ajaa kulttuurimuutosta, ja joukkueet ilmoittavat sisäisen viestinnän lisääntyneen merkittävästi, etenkin tutkimuksen ja kehityksen sekä muiden osastojen välillä. Yrityksessä on myös noussut spontaaneihin epävirallisiin kokouksiin, joiden tiedetään olevan yksi avaintekijöitä menestymiselle tutkimus- ja kehitysinnovaatioissa.

Asuinrakennus

Flexhouse

Asuinrakennus Flexhouse on yhden perheen koti Zürich-järvellä Sveitsissä. Flexhouse on rakennettu haastavalle kolmionmuotoiselle tontille, joka puristetaan rautatieyhteyden ja paikallisteiden väliin. Se on tulosta monien arkkitehtonisten haasteiden voittamisesta: rajoittavista rajaetäisyyksistä ja rakennusmäärästä, tontin kolmionmuodosta, paikallista kansankieltä koskevista rajoituksista. Tuloksena oleva rakennus, jolla on laajat lasiseinät ja nauhamainen valkoinen julkisivu, on ulkomuodoltaan niin kevyt ja liikkuva, että se muistuttaa futuristista alusta, joka on purjehtinut järvestä ja löytänyt itsensä luonnolliseksi laituripaikaksi.